Bosch etablerar sig i Lund – fokuserar på uppkopplade applikationer

Lund blir säte för Bosch utvecklingscenter i Skandinavien. Lund blir säte för Bosch utvecklingscenter i Skandinavien.

Den tyska industrikoncernen Bosch etablerar sig i Lund. Utvecklingsenheten ska fokusera på uppkopplade applikationer.

8till5 avslöjade redan förra veckan att koncernen var på väg att etablera en utvecklingsenhet med fokus på mjukvaruutveckling i Lund. Bosch är världens största underleverantör till fordonsindustrin och koncernen finns idag i omkring sextio länder.

– Mobilitet och konnektivitet inom bilindustrin är ett av våra affärsområden och i Lundaregionen finns den här typen av kompetens, sade Inger Rosén, kommunikationschef på Robert Bosch AB då.

Nu bekräftar Bosch att man koncernen etablerar sig i Lund och att enheten ska arbeta med applikationer för uppkopplade enheter och mobila lösningar, till exempel infotainment-system i bilar, enheter för uppkoppling av bilar och komponenter för internet of things.

Inger Rosén vill inte säga något om hur stor utvecklingsenheten i Lund ska bli eller var i Lund man etablerar sig.
– Hur stor enheten blir är inte helt fastlagt ännu och arbetet med att hitta en lokal pågår, säger hon till 8till5.

”Boschs satsning i Lund understryker bolagets inriktning på att resolut driva utvecklingen framåt när det gäller uppkopplade komponenter för fordon, hushållsapparater och industriell utrustning”, skriver bolaget i en kommentar.

Bosch söker redan personal till enheten i Lund, bland annat finns företaget på plats på torsdagens IT-jobbmässa på Ideon i Lund.

Bosch Mobility Solutions arbetar bland annat med att utveckla förarassistanssystem för självkörande bilar. I somras presenterade Bosch ett projekt där man gjort två Tesla Model S helt självkörande. 2016 räknar Bosch med att försäljningen av förarassistanssystem ska ge intäkter på en miljard euro.

Bosch Group har omkring 360 000 medarbetare och omsatte 49 miljarder euro under 2014.