Aggregate media investerar fem miljoner i skånsk bilförmedling

Jetnor Shatri, Förmedlar bil. Foto: Fredrik Norrlid Jetnor Shatri, Förmedlar bil. Foto: Fredrik Norrlid

Stockholmsbaserade Aggregate media investerar fem miljoner kronor i Malmöbolaget Förmedlar bil. Med stärkt kassa ska 24-årige Jetnor Shatri digitalisera bilaffären.

– Att köpa bil kan vara tidskrävande och svårt för konsumenten, säger Jetnor Shatri, grundare av och vd för Förmedlar bil. Vi vill stå på köparens sida och se till att alla kan göra en bra bilaffär.

Förmedlar bil lanserades i mitten av 2014 och bolagets första tjänst är en jämförelsetjänst där du kan jämföra bud på din bil från Sveriges bilhandlare. Tjänsten fungerar så att man kostnadsfritt lägger upp sin bil till försäljning på formedlarbil.se med bilder och en kort beskrivning av fordonet. Därefter lägger de bilhandlare som är registrerade på sajten bud på bilen och en auktion startar där bilhandlarna budar om bilen. Målet är att säljaren ska få så bra pris som möjligt för sitt fordon.

I samband med att Aggregate media går in som delägare lanserar Förmedlar bil en ny tjänst där man agerar bilmäklare i affärer med både nya och begagnade bilar. På sajten väljer man vilken bil man är intresserad av och därefter börjar bilhandlarna tävla om dig som potentiell kund. Förmedlar bils bilmäklare går sedan in och förhandlar priset ytterligare med den handlare som lämnat det bästa erbjudandet och köparen får en offert med finansieringslösningar och försäkringserbjudanden.
– Det går att förhandla med bilhandlare, man måste bara veta hur man ska förhandla och det är vi är experter på, säger Jetnor Shatri.

Jetnor Shatri, Förmedlar bil. Foto: Fredrik Norrlid

Jetnor Shatri, Förmedlar bil. Foto: Fredrik Norrlid

I tjänsten ingår att bilen kan levereras gratis hem till dörren. Jetnor Shatri säger att bilhandlarna är positiva till tjänsten och han räknar med att förmedla 2 500 bilaffärer under 2016.
– Vi ser att vi kan hjälpa bilhandlarna att bli mer digitala och hjälpa dem att snabbare omsätta sina lager genom att kombinera onlineförsäljning med traditionell bilförsäljning.

Förmedlar bil tjänar pengar genom att ta ut en avgift av bilhandlaren vid varje avslutad affär.

Idag arbetar fyra personer med bolaget, inklusive Jetnor Shatri. Han räknar med att anställa mellan fem och tio bilmäklare under 2016 för att sedan växa med sex-tio mäklare per år.
– Målet är att lansera tjänsten internationellt 2018 eller 2019 och i första hand expandera på tillväxtmarknader.

Aggregate media är ett riskkapitalbolag som byter medieutrymme mot delägarskap i startups. De har bland annat investerat i nätcasinot Mr Green och i e-handlarna Bygghemma och Mathem.

Förutom investeringen från Aggregate media får Förmedlar bil också ett Almilån på en miljon kronor. Bolaget har tidigare tagit in en halv miljon kronor i riskkapital.