Aller Media flyttar till Malmö – huvudkontoret flyttas till Stockholm

Bodil Ericsson Torp, vd för Aller Media. Foto: Jenny Leyman Bodil Ericsson Torp, vd för Aller Media. Foto: Jenny Leyman

Mediekoncernen Aller Media lämnar Helsingborg och koncentrerar verksamheten till Malmö. Samtidigt flyttas huvudkontoret till Stockholm.

Aller Media, med cirka 200 anställda i Helsingborg, planerar att sälja fastigheten på Landskronavägen och flyttar verksamheten till Malmö. De anställda informerades under måndagseftermiddagen om att företaget genomfört fackliga förhandlingar om en flytt.
– Det är ett direktiv från våra ägare som önskar att vi koncentrerar verksamheten till Malmö, säger kommunikationschef Kristina Hagbard. Vi ser en fördel med att koncentrera verksamheten till ett kontor och att göra det till ett kontor som ligger närmare Köpenhamn och närmare ett område där det finns fler affärskontakter.

Kristina Hagbard, kommunikationschef på Aller Media.

Kristina Hagbard, kommunikationschef på Aller Media.

Aller Media är del av den nordiska Allerkoncernen som ägs av den danska familjen Aller. Det svenska förlaget grundades 1894 och har sedan dess haft sitt huvudkontor i Helsingborg. I samband med flytten från Helsingborg till Malmö väljer koncernen att flytta huvudkontoret till Stockholm.
– Huvudkontoret där företagets operativa ledning är placerad, flyttas till Stockholm, säger Kristina Hagbard.

Enligt Kristina Hagbard innebär inte flytten till Malmö några neddragningar på personalstyrkan.
– Vi arbetar efter planen att vara lika många i Malmö, men det är så klart upp till varje enskild medarbetare att avgöra om man kan eller vill pendla.

Kristina Hagbard räknar med att flytten genomförs under sensommaren eller hösten.
– Vi inleder processen nu och letar efter ett central läge som ska underlätta pendling, säger hon.

Marie Schultz, klubbordförande på Aller Media, vill inte kommentera flyttplanerna närmare.

Aller Media har redaktioner i Stockholm, Helsingborg, Göteborg och Malmö. Svenska Aller media ger idag ut drygt trettio egna tidskrifter och ytterligare sex genom helägda Frida förlag.