LTH-studenter lanserar larm för väskan

Serenity är ett larm för väskan för att bland annat hindra ficktjuvar. Bakom idén står tre LTH-studenter. Företagets Kickstarterkampanj lanseras 2 februari.
Founder-Product-Firstmoments

– Jag fick idén för fem år sedan när jag var i Mexiko och lämnade väskan på stranden när jag skulle bada. Jag trodde hela tiden att väskan skulle vara borta när jag kom upp och jag tänkte att det var dumt att stressa upp mig för det på semestern, säger Andrew Lentz, en av LTH-studenterna som står bakom Serenity.

Larmet liknar ett större USB-minne och fästs i väskans blixtlås. Genom bluetooth-teknik kopplas larmet och väskan till ägarens mobil eller wearable. På så vis känner väskan igen sin ägare och larmar om någon annan plockar upp eller försöker öppna väskan. Om ägaren går för långt bort från väskan skickar larmet en pushnotis via en app till ägarens telefon.

Serenity-Hotel

Larmet Serenity fästs på väskans blixtlås och ska hindra bland annat ficktjuvar. Foto: Serenity/pressbild

Den 2 februari lanseras Serenitys Kickstarterkampanj. Målet är att få in omkring 40 000 dollar för att täcka de första produktionskostnaderna. Sedan tidigare har LU Innovation System och Leapfrogs bidragit med 15 000 respektive 27 000 kronor för prototyputveckling.

I framtiden är det även tänkt att andra funktioner ska tillkomma.
– Vi vill utveckla smarta lösningar även för andra saker, som musikinstrument, plånböcker och datorer. Vi tittar också på möjligheterna att sy in produkten i väskan, säger Andrew Lentz.

Serenity grundades i september 2015 av LTH-studenterna Andrew Lentz, Bo Möller och Jiang Qian.