Skånskt skolföretag prisas för kvalitet

Skolföretaget Framtidskompassen som driver skolor i Vellinge kommun vann på tisdagen utmärkelsen Bättre skola. Priset delades ut på förmiddagen till bolagets grundare Lotta Grenter och Jessica Håkansson vid Rikskonferensen Bättre Skola i Stockholm.
Framtidskompassen AB drivs av Jessica Håkansson, vd (till vänster) och rektor för Framtidskompassen i Vellinge, samt Lotta Grenter, vice VD och rektor för Framtidskompassen i Västra Ingelstad. Foto: Jenny Leyman Framtidskompassen AB drivs av Jessica Håkansson, vd (till vänster) och rektor för Framtidskompassen i Vellinge, samt Lotta Grenter, vice VD och rektor för Framtidskompassen i Västra Ingelstad. Foto: Jenny Leyman

– Det är fantastiskt roligt att få utmärkelsen, säger Lotta Grenter.

– Det är ett enormt erkännande av vår verksamhet, säger Jessica Håkansson.

Det är Skolverket och Swedish institute for quality, SIQ, som står bakom priset. Syftet är att stödja utvecklingen av systematiskt kvalitetsarbete i svenska skolor och förskolor.

Genom utmärkelsen vill man lyfta fram goda förebilder.

I motiveringen till att Framtidskompassen, som driver två grundskolor och två förskolor i Vellinge och Västra Ingelstad, får årets pris lyfter man fram företagets arbete med ledarskap och en stark utveckling på kort tid.

– Priset sätter vårt företag på kartan. Vi kommer att hålla ett öppet hus på skolan för att visa upp verksamheten för andra inom skolan som är intresserade av den, säger Lotta Grenter.

Framtidskompassen grundades 2009. Jessica Håkansson och Lotta Grenter har båda en bakgrund inom den kommunala skolverksamheten.

– Vi har fått ett stort diplom som vi kommer att hänga upp. Vi ska också fira på något sätt senare på våra skolor så att det verkligen känns för elever och lärare, säger Jessica Håkansson.

På onsdagen deltar Framtidskompassens grundare i en annan tävling, i riksfinalen av EY Entrepreneur of the year där de nominerats som Årets kvinnliga stjärnskott.