Här är de skånska bolagen som ska till Mobile World Congress

På måndag börjar Mobile World Congress, en av de största årliga händelserna i mobilbranschen. Drygt tjugo skånska bolag kommer vara på plats.
Mobile World Congress 2015. Foto: Jenny Leyman Mobile World Congress 2015. Foto: Jenny Leyman

Mobile World Congress (MWC) är en mobilmässa som arrangeras i Barcelona. Under fyra dagar samlas människor och företag från hela världen för att visa upp sina produkter och knyta kontakter med kunder och investerare.

Förra året slog Mobile World Congress rekord då 2 200 utställare och över 94 000 personer besökte mässan.

I år kommer drygt tjugo skånska bolag vara på plats på mässan. För Malmöbolaget Canwz är det första gången.
– Jag har varit där ett par gånger förut men inte med just det här företaget, säger Sten Selander, vd på Canwz.

Skärmavbild 2016-02-19 kl. 16.28.15

Canwz grundades 2014 och utvecklar interaktivt innehåll för publika skärmar. Sten Selander åker ner till Barcelona redan i helgen för att installera den stora skärm som ska fungera som demo i företagets monter.
– Vi har 25 möten uppbokade så mässan kommer handla mycket om vilka kunder som är intressanta och vad de efterfrågar. En drömgrej är ju att någon av de större hårdvarutillverkarna tycker att vi är intressanta och vill satsa på ett pilotprojekt med oss, säger Sten Selander.

Även Lundaföretaget Acconeer åker ner till mobilmässan för första gången. Acconeer utvecklar en radarsensor som bland annat mäter avstånd, hastighet och materiella egenskaper, utan att förbruka så mycket batterikapacitet. Sensorn är tänkt att användas i batteridrivna produkter såsom mobiltelefoner eller andra wearables.

Acconeer har ännu ingen färdig produkt att visa upp utan åker till Barcelona för att träffa potentiella kunder.
– Det är väldigt viktigt för oss att förstå hur trenden ser ut med att bygga in den här typen av sensorer i mobiltelefoner. Innan vi har prototyper klara för utvärdering måste vi förstå hur marknaden för vår produkt ser ut, säger Lars Lindell, vd på Acconeer.

Rikard Skogberg, produktmarknadschef på Sony Mobile Communications. Här på Mobile World Congress 2015. Foto: Jenny Leyman

Rikard Skogberg, produktmarknadschef på Sony Mobile Communications. Här på Mobile World Congress 2015. Foto: Jenny Leyman

Mobiljätten Sony Mobile kommer också vara på plats.
– Mobile World Congress blir som en uppstart för det nya året där vi får visa upp våra nyheter publikt men också för att träffa kunder, säger Rikard Skogberg, produktmarknadschef på Sony Mobile Communications.

Här är några av de skånska bolagen som är på plats på MWC: Acconeer, Anima, Beepsend, Canwz, Combain MobileCrunchfishDoro, Ericsson, ExpertmakerFingerprint Cards, Mapillary, Minut, Mistbase, Mobill Scandinavia, ModcamPrecise Biometrics, Sigma Connectivity, Sony, System VerificationTerranetTopp, UstwoWittra.

Har vi missat något skånskt bolag? Mejla oss!