Pinmeto tredubblar antalet anställda och etablerar nytt kontor

Malmöbaserade Pinmeto växer. Under januari har företaget gått från fem till femton anställda, varav två personer till det nyöppnade kontoret i Stockholm.
Daniel Melkersson, vd och medgrundare av Pinmeto. Foto: Fredrik Norrlid Daniel Melkersson, vd och medgrundare av Pinmeto. Foto: Fredrik Norrlid

– Vi ska bli bland de tre största på det vi gör, helst störst, säger Daniel Melkersson, vd på och medgrundare till Pinmeto.

Pinmeto har utvecklat en teknisk plattform som hjälper kedjor och franchise-företag att skapa lokal digital närvaro. Syftet är att lättare nå kunder och nå bättre resultat med sin digitala marknadsföring på sociala plattformar och sök.

Bland företagets befintliga kunder finns bland annat OKQ8, Barista och K-rauta. I snitt tillkommer två nya kunder i veckan.

En kund som bidragit mycket till Pinmetos expansion och tillväxt är samarbetet med Fitness24seven. På åtta månader ökade gymkedjan sin digitala närvaro på bland annat Facebook och gick från 800 till 500 000 incheckningar och dryga 15 000 likes till över 36 000 likes.
– Fitness24seven har funnits med oss längst så det betyder jättemycket. Med deras resultat kände vi att nu sitter det, säger Daniel Melkersson.

Under 2016 planerar Pinmeto att ta in tjugo miljoner kronor. I december tog de in en mindre del av den summan i en konvertibel från befintliga ägare, där innehavaren ges rätt att konvertera sin del till aktier.
– Det handlar om att vi ska kunna växa snabbare. De flesta av våra konkurrenter finns i USA så här finns det ett fönster att fylla, men då måste vi gasa nu, säger Daniel Melkersson.

I maj flyttar Pinmeto verksamheten till Panoras gamla lokaler på Sankt Getrudsgatan i Malmö.
– Sen vi satt på Minc har vi hyrt några stolar i en lokal runt hörnet. Men nu måste vi ha något eget. Vi planerar att rekrytera ett tiotal till under året, säger Daniel Melkersson.

Pinmeto grundades 2013 av Daniel Melkersson, Petter Palander, Michael Nilsson och Marcus Olsson. 2014 omsatte företaget närmare 1,8 miljoner kronor. 2015 hamnade Pinmeto på en fjärdeplats när 8till5 utsåg Årets skånska startup.