Preventic startar säljaccelerator för tjänsteföretag

Helsingborgsbaserade Preventic Group startar dotterbolaget Preventic Future. Nu letar man efter entreprenörer vars bolag man kan investera tre miljoner kronor i.
Lukas Fryklund, vd för Preventic Group. Foto: Preventic Group. Lukas Fryklund, vd för Preventic Group. Foto: Preventic Group.

Preventic står bakom Assistansbolaget, som förmedlar vägassistansförsäkringar. Det startade i januari förra året. Omsättningen för 2015 blev drygt 30 miljoner kronor.

Genom nya Preventic Future vill företaget hjälpa bolag med de metoder man använt och lärdomar man gjort i Assistansbolaget.

– Vi vet att det finns mycket folk som sitter med idéer men inte kan få fotfäste för att utveckla det till ett företag. Vi vill få mer drag i företagandet i Helsingborg och i regionen, säger Lukas Fryklund, vd för Preventic Group.

Han beskriver tanken med nya Preventic Future som steget efter en accelerator eller företagsinkubator.

– Som en del av Preventic Future får man förutom kapital även tillgång till kompetens och resurser inom pr, ekonomi, juridik och marknadsföring och framförallt säljkraft för att snabbt komma ur startblocken, säger Lukas Fryklund.

Företaget har inlett ett samarbete med bolaget Lightfinder för att sondera marknaden.

– Vi letar efter tjänsteföretag utan fysiska produkter med en affär som bygger på en så kallad repetitiv affärsmodell, säger Lukas Fryklund.

I Preventic Future planerar man att fokusera på tre bolag åt gången.

– Vi kommer att gå in som minoritetsägare i de investeringar vi gör. Initialt har vi reserverat tre miljoner kronor under första året med målet att ha gjort minst en investering innan sommaren, säger Lukas Fryklund.

Preventic Group är inriktat på vägassistanstjänster, försäkring och finansiella tjänster.

Bakom Preventic Group och Preventic Future står bland andra styrelseordförande Carl Hegelund och Lennart Holm, fd vd på Perstorp.