Learning to sleep antagna till prestigefylld accelerator

Uppstartsföretaget Learning to sleep har blivit antagna till den prestigefyllda acceleratorn Plug and play i Silicon Valley.
Micael Gustafsson, vd på Learning to sleep och Peter Boye, en av grundarna. Micael Gustafsson, vd på Learning to sleep och Peter Boye, en av grundarna.

Learning to sleep har utvecklat en mobil tjänst baserad på kognitiv beteendeterapi. Tjänsten riktar sig till personer med sömnproblem.

Acceleratorn Plug and play har själva headhuntat Learning to sleep efter att det globala läkemedels- och medicinteknikbolaget Johnson and Johnson bett att få ta del av deras affärsidé.
– Vi pitchade förra veckan och i fredags kom vi med. Det är sjukt coolt, vi är superexalterade, säger Micael Gustafsson, vd på Learning to sleep.

Totalt fick tio av omkring tusen sökande uppstartsföretag plats i vårens batch.
Learning to sleep kommer vara del av den så kallade Health Innovation Platform med inriktning på digital hälsa.

Företag som Dropbox och Paypal har tidigare varit del av acceleratorn.

Programmet är på tolv veckor och avslutas med en demodag med potentiella investerare den 23 juni. Datumet sammanfaller med lanseringen av Learning to sleeps nya tjänst inom sömn. Till skillnad från deras första tjänst, Sov bättre, som riktar sig till sjukvården är den nya appen helt konsumentinriktad.

– Mental ohälsa som följer på dålig sömn är ett stort samhällsproblem. Det är också en klassfråga: har du pengar kan du gå i privat sömnterapi annars får du stå i en ganska lång vårdkö, säger Micael Gustafsson.

– Konsumentappen kommer att kosta mindre än ett läkarbesök. På så sätt kan alla få hjälp och vi är med och demokratiserar sjukvården.

Under acceleratorprogrammet kommer Learning to sleep vara fortsatt baserade på Media Evolution City i Malmö.
– Men jag åker till San Francisco i mitten på april för att träffa mentorer och investerare, säger Micael Gustafsson.

I januari tecknade Learning to sleep avtal med ett världsledande läkemedelsbolag. Tillsammans har de tagit fram en stressförebyggande tjänst, Well at work, som lanseras inom fyra veckor.

Learning to sleep har nyligen avslutat en investeringsrunda på en miljon kronor. Målet är att sammanlagt få in runt tio miljoner för att kunna lansera internationellt. Företaget startade på Minc och har växt från två till tio medarbetare sedan december  förra året.

 

Vill du har fler nyheter om hur det går för Skånes uppstartsföretag? Gilla gärna 8till5 på Facebook!