Nytt rekryteringsbolag satsar på internationell kompetens

Det nystartade konsult- och rekryteringsbolaget International Minds ska fokusera på internationell kompetens. Bakom satsningen står grundarna av det växande tolkföretaget Språkservice.
Antonijo Trpevski. Antonijo Trpevski.

International Minds kommer att rikta sig till företag som söker specialister och chefer inom IT, försäljning, marknad, ekonomi och teknik och som dessutom har erfarenhet av andra språk eller kulturer.

Antonijo Trpevski, Lenart Trpevski och Pirkko T. Kyllönen som är grundare av tolkförmedlingsföretaget Språkservice står bakom det nya konsult- och rekryteringsbolaget.
– Många av de frilanstolkar vi har hos Språkservice har också ett annat arbete vid sidan av. Med International Minds vill vi kombinera de två aspekterna och leverera kompetensen till företag, säger Antonijo Trpevski.

– Det finns många fördelar företagsmässigt att ha anställda som känner till andra kulturer och språk. I dag sker många företagsaffärer internationellt, med internationell kompetens skapas bättre relationer däremellan.

International Minds är än så länge i startgroparna av sin verksamhet men har trots det redan genomfört ett flertal rekryteringar.
– Vi har också märkt av ett intresse från flera företag. Vi kommer att vara baserade i Malmö och till en början etablera oss i Skåne. Malmö är en intressant stad för oss med tanke på all den kompetens och olika nationaliteter som finns här, säger Antonijo Trpevski.

International Minds tittar även på eventuella samarbeten med andra rekryteringsbolag i Europa.
– Vi vill kunna nå den spetskompetens som finns och som snabbt skulle kunna komma in på arbetsmarknaden, då är vi beredda att titta internationellt, säger Antonijo Trpevski.

Utöver Antonijo Trpevski och resten av medgrundarna av Språkservice, går även Peter Lundahl, tidigare koncernchef på Manpower Group, och Peter Andersen, före detta vd på Elan IT och Proffice Danmark in som ägare i bolaget.
– Vi har siktet inställt på att finnas i de större städerna i Sverige och vi räknar med att ta en position där vi blir förstahandsvalet, både för företag och kandidater. Jag tror att det nätverk vi har sedan innan ger oss trovärdighet, säger Antonijo Trpevski.