Fast Track Malmö ger en halv miljon till nya bolag

Nu öppnar andra omgången av företagsacceleratorn i Malmö. Nytt för i år är att fler bolag tas in – och att de ges mer kapital.
Företagsacceleratorn Fast Track Malmö håller till på inkubatorn Minc. Foto: Jenny Leyman Företagsacceleratorn Fast Track Malmö håller till på inkubatorn Minc. Foto: Jenny Leyman

Fast Track Malmö är det acceleratorprogram som Minc startade i Malmö förra året. Då togs fem bolag in och fick en grundplåt på 200.000 kronor vardera.

I år hoppas man på fler ansökningar än fjolårets 250, och öppnar för upp till åtta bolag. De får 300.000 kronor var, och minst två företag tilldelas upp till en halv miljon.
– Det var kul att se att vi fick så mycket internationell uppmärksamhet förra året, med ansökningar från så långt borta från som Kenya, USA och Jamaica. Det hoppas vi se mer av i år, säger programansvariga Joel Larsson.

Ansökningsperioden är öppen året ut och programmet börjar i januari 2017 – ansökan görs här. Acceleratorn drivs med stöd av Minc, Almi Invest, Malmö Startups och Invest in Skåne.

Läs mer:

Håll koll på det skånska näringslivet – följ oss gärna på Facebook.