Bioteknikbolag tar in sex miljoner kronor

Bioteknikbolaget Edvince, som utvecklar en ny behandling för att minimera skador på hjärnan vid stroke, har genomfört en riktad nyemission om 6 miljoner kronor.
Sarah Fredriksson är vd för Edvince. Sarah Fredriksson är vd för Edvince.

Nyemissionslikviden ska användas till att påbörja en första klinisk fas I-studie under 2017 och fortsatt utveckling av Lundabolagets prekliniska program, enligt ett pressmeddelande.

Samtliga befintliga ägare har tecknat sig i emissionen och LMK Forward går in som ny ägare i Edvince som tidigare hette Pronas pharma.

Edvince bygger på professor Lars Edvinsson och hans teams forskning om vad som händer i hjärnans blodkärl vid stroke. Teamet har utvecklat en ny behandling som anses ha potential att minimera skador på hjärnan vid olika typer av stroke.

Tidigare i år har Almi Invest Syd och Swedish Growth Fund gått in som investerare i bolaget. I samband med nyemissionen utökas ägarkretsen med LMK Forward som nu äger 12 procent.
– Vi förbereder en klinisk ”First in man” studie under hösten 2017. Studien ska genomföras på patienter som drabbas av hjärnblödning, så kallad subaraknoidal stroke. Kapitaltillskottet ska främst användas till de sista förberedelserna inför studien samt till fortsatt utveckling av vårt prekliniska program för behandling av stroke som orsakas av blodpropp, kommenterar Sarah Fredriksson, vd för Edvince.

LMK Forward är en del av LMK-koncernen som investerar i svenska bolag som anses ha potential att bli framgångsrika. Edvince övriga ägare är grundaren Lars Edvinsson, Krankajen Group AB, Almi Invest Syd AB, Swedish Growth Fund AB och Sarah Fredriksson.

Håll koll på det skånska näringslivet – följ oss gärna på Facebook.