Nytt avtal ska främja skånsk e-hälsa

Region Skåne har tidigare gått ut med att de satsar 200 miljoner på innovation inom e-hälsa. Nu sluts ett avtal för strategisk utveckling på området.
Rises vd Pia Sandvik, regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon (S) och Lunds universitets rektor Torbjörn von Schantz. Bild: Per Wilkens Rises vd Pia Sandvik, regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon (S) och Lunds universitets rektor Torbjörn von Schantz. Bild: Per Wilkens

Avtalet löper på tre år och omfattar 16 miljoner kronor. Målet är att främja fler och växande företag inom e-hälsa i Skåne.
– Denna satsning är inriktad på mobil hälsa där Rise, Region Skåne och Lunds universitet var för sig har viktiga kompetenser och som tillsammans kan bilda en mycket stark utvecklingsmiljö, säger Torbjörn von Schantz, rektor för Lunds universitet.

Tjänster och produkter som utvecklas inom ramen för samarbetet kommer att testas i Region Skånes verksamheter.
– Det här går helt i linje med vår ambition att den skånska sjukvården ska bli Sverigeledande inom e-hälsa, säger Henrik Fritzon (S), regionstyrelsens ordförande.

Inför 2017 satsar regionen på att införa e-hälsa i den skånska vården – till det öronmärks 200 miljoner kronor, som 8till5 skrivit tidigare. I den nyligen antagna e-hälsostrategin ska fokus vara på stöd till patienter, vårdpersonal och regional tillväxt.

Läs tidigare artiklar om skånsk e-hälsa: