Nyföretagarcentrum letar ny ledare – och andra på nya jobb

25-årsjubilerande Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst stuvar om i ledningen. Yvonne Fogelström slutar som verkställande ledare, och nu inleder stiftelsen arbetet med att rekrytera en efterträdare.
Yvonne Fogelström slutar som verkställande ledare för Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst. Foto: Sonny Thoresen Yvonne Fogelström slutar som verkställande ledare för Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst. Foto: Sonny Thoresen

Efter åtta år som chef på Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst, kliver Yvonne Fogelström av posten och går i pension. Hon kommer dock att vara kvar som rådgivare i stiftelsen.
– Man kan inte släppa sin baby helt och hållet. Så länge det finns ett behov av min erfarenhet och kompetens så ställer jag upp och hjälper till, åtminstone ett antal år, säger Yvonne Fogelström.

Vad är du mest stolt över under dina år som ledare?
– Jag är jätteglad för att kundnöjdheten har ökat så mycket – idag vill 96 procent av våra kunder rekommendera oss till andra. Jag är också glad för att vi har skapat en större tydlighet i organisationen, vilket gör att våra partners och nyföretagare vet vilka förväntningar de kan ha på oss. Vi har dessutom skapat ett framgångsrikt koncept kring vår årliga mässa under våren samt våra höstaktiviteter.

Vilka större förändringar tycker du har skett inom nyföretagandet?
– Det är många fler unga människor, upp till 30 år, som söker sig till oss idag jämfört med när jag tillträdde. Samtidigt ser vi också att fler äldre personer startar eget. Det är helt enkelt en större åldersmix bland de människor som idag tar steget och gör verklighet av sin dröm om ett eget företag, säger Yvonne Fogelström.

I år firar Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst 25-årsjubileum. Sedan starten har stiftelsen bidragit till grundandet av omkring 11.000 företag.

Nu inleder styrelsen arbetet med att hitta en ny ledare, och hoppas ha gjort klart med en efterträdare senast under våren.
– Yvonne har gjort ett fantastiskt jobb. När hon nu går ner i arbetstid har vi en utmaning i att hitta en ny och brobyggande ledare, som dels ska utveckla verksamheten, dels agera som rådgivare åt nyföretagare, säger Lars Starck, ordförande för Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst.

Lars Starck, ordförande för Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst.

Lars Starck, ordförande för Nyföretagarcentrum Skåne Nordväst.

– För efterträdaren handlar det om att både ha en analytisk förmåga och kunna utveckla vårt varumärke, genom att knyta nya kontakter och fortsätta samarbeta med lokala aktörer i nordvästra Skåne.

På vilket sätt vill ni förändra ert operativa arbete?
– Vi vill jobba mer med att stärka vårt varumärke. Vår kärnverksamhet är att hjälpa företag i uppstartsfasen, och mot den bakgrunden vill vi att fler hittar till oss och får en ökad förståelse kring det vi sysslar med, säger Lars Starck.

Fler på nya jobb:

  • Stephan Müchler, vd Sydsvenska Handelskammaren, tar över ordförandeklubban på Ideon AB. Nyinvalda i styrelsen är också Anders Almgren, Christer Wallin, Linus Wiebe, och Leif Nyberin.
  • Emma Påhlsson blir marknadsansvarig på Findus Sverige och sitter med i ledningsgruppen.
  • Sam Aston har utsetts till ny vd på Malmöföretaget Additude.
  • Maja Mutsson har valts till ordförande för Drivhuset Malmö.
  • Kristina Fransson är ny direktör för supply chain inom Orkla Foods Sverige.

Håll koll på det skånska näringslivet – följ oss gärna på Facebook.