Snabbväxande Assistansbolaget tar globalt kliv

Helsingborgsbaserade Assistansbolaget har påbörjat en internationell expansion och först ut är Norge. Samtidigt siktar bolaget på förmedling av vägassistansförsäkringar till privatpersoner i ytterligare länder.
Lukas Fryklund är vd för Assistansbolaget. Foto: Mats Roslund Lukas Fryklund är vd för Assistansbolaget. Foto: Mats Roslund

Endast två år efter starten i Sverige lyfter Assistansbolaget nu blicken och siktar på en expansion i utlandet. Först ut är Norge och bolagets målsättning är att göra samma resa som i Sverige.

På hemmaplan nådde man en omsättning på 30 miljoner kronor under det första verksamhetsåret och gick även med vinst. I år väntas omsättningen hamna på drygt 70 miljoner kronor, parat med ett positivt resultat.
– Vi tog vår digitala plattform till Norge för cirka två veckor sedan och där siktar vi nu på att bli marknadsledande inom två år, säger Lukas Fryklund, vd för Assistansbolaget.

Enligt Lukas Fryklund påminner den norska vägassistansmarknaden idag om potentialen i Sverige för två år sedan. Satsningen i grannlandet kommer att hanteras från huvudkontoret i Helsingborg, dit företaget nu söker norskspråkig personal.
– Vi kommer att behöva bygga på organisationen i Helsingborg med ett antal medarbetare som har norska som modersmål, och räknar med att nyanställa 6-8 personer med arbetsuppgifter inom kundtjänst, säger Lukas Frykholm.

 Samtidigt sonderar bolaget terrängen på ytterligare marknader i och utanför Europa.
– Under året har vi gjort en omfattande förstudie på 13 länder, varav ett land ligger utanför Europa. Tre länder är extra intressanta för oss, men vilka dessa är får jag be att få återkomma till längre fram, säger Lukas Fryklund.

Assistansbolaget ingår i Preventic Group och i koncernen finns även Preventic Future. Det senare dotterbolaget investerar i uppstartsföretag, och beskrivs som steget efter en accelerator eller företagsinkubator.

Håll koll på det skånska näringslivet – följ oss gärna på Facebook.