På nytt jobb: ”Jag är en helt obotlig optimist”

Hon beskriver sig själv som obotlig optimist med en önskan att förbättra världen. Magdalena Nour är ny verksamhetschef på föreningen Mine. Nu ska hon få Skånes näringsliv att verka för större mångfald i arbetslivet.
Magdalena Nour. Foto: Linda Axelsson (arkiv) Magdalena Nour. Foto: Linda Axelsson (arkiv)

Vad har du för yrkesbakgrund?
– Jag har arbetat i rekryterings- och bemanningsbranschen i sexton år och har haft olika roller inom Adecco, både i Sverige, Danmark och internationellt. Anledningen till att jag varit i samma företag så länge är för att jag haft möjlighet att jobba i många olika projekt. Bland annat med Adeccos samarbete med Olympiska kommittén och som ansvarig för Adeccos representation i Almedalen. Det har gjort att jag alltid gått framåt.

Vad innebär din nya roll som verksamhetschef på Mine?
– Det ligger väl i linje med det jag gjort innan men nu blir det fokus på att utbilda och göra mer praktiska saker för att få arbetsmarknaden mer mångfaldssmart. Det känns spännande och förmånligt att få använda all den erfarenhet och det nätverk jag har och kombinera det med den akademiska grunden och visionen som Mine har.

Vilken är den största utmaningen i din nya roll?
– Att sprida arbetssättet mångfaldssmart. Primärt är inte ambitionen att få så väldigt många fler medlemmar utan att utbilda och kommunicera vilka möjligheter som finns, att det finns så otroligt många olika sätt att lösa kompetensbrist på. Det finns så många företag som missar en stor möjlighet för att de inte har kunskap eller tid att vara modiga. Vi ska uppmuntra företag att tänka ett varv till och ta tillvara på den kompetens som finns.

Vilken är din största tillgång?
– Jag är väldigt nyfiken och intresserad av andra människor. Och jag är en helt obotlig optimist. Det kan vara väldigt provocerande för vissa och med jämna mellanrum blir jag kallad naiv. Jag vet inte om det är för att jag är kvinna eller om jag bara är för positiv. Men så länge balansen finns mellan optimism, reflektion och insiktsfullhet så ser jag det som en stor tillgång. Inget blir bättre av att man är alltför negativ.

Vilken är din största drivkraft?
– På fullaste allvar är det att förbättra världen i det lilla jag kan påverka. Min drivkraft är att se en person, som varit utanför arbetsmarknaden länge, ges nya möjligheter. Det är den starkaste drivkraften som jag tror att många i bemanningsbranschen har, och det kommer jag ju få fortsätta med på Mine.

Vad är den viktigaste faktorn för att du ska trivas på jobbet?
– Att arbetet känns meningsfullt och att det på något sätt får mig framåt mot visionen att göra världen en smula bättre. Det är viktigt för mig att försöka göra något bra och stå upp för det man tror på. På Mine känns det extra tydligt eftersom hela organisationen går ut på att vara mångfaldssmart.

Vad ser du mest fram emot under det kommande året?
– Att få lära känna medlemsföretagen och hur de fungerar på det här området, både kommuner, företag, organisationer och universitet i olika storlekar. Det görs mycket bra på många håll och jag tror att Mine kan vara med och sprida effektiva metoder från ett företag till ett annat.

Vad gör du när du inte jobbar?
– Jag brukar säga att jag är assisterande coach. Jag kör min barn till och från träningar, tvättar kläder och hejar. Min egentid är träning och det kan vara allt från boxning på gymmet till en promenad i naturen. Det är viktigt att få fokusera på annat, att titta en timme på barnens träning eller att titta på havet. Man tänker bättre med frisk luft.

Fakta: Magdalena Nour

  • Ålder: 45 år.
  • Bor: Skanör.
  • Familj: Man, två pojkar, en katt och tre hamstrar.
  • Utbildning: Magisterexamen i statsvetenskap och media och kommunikation och en kandidatexamen i arabiska, franska och Mellanösternkunskap från Lunds universitet. Ekonomiutbildning från EFL, ledarskap från IMD och Innovationsträning och marknadsföring från Hyper Island.
  • Aktuell:  Som ny verksamhetschef på Mine i Malmö.

Fakta: Mine

  • Är en medlemsförening för företag, organisationer, kommuner och universitet som vill verka för mångfald och inkludering i arbetslivet för att på så sätt skapa tillväxt i samhället.
  • Föreningen bildades 2003 av Malmö stad, Malmö högskola, Malmö FF och några företag med visionen att Malmös arbetsgivare bättre skulle ta tillvara på möjligheterna med ett mångkulturellt samhälle.
  • Bland överiga medlemmar finns bland annat Ikea, SEB och Eon.

Håll koll på det skånska näringslivet – följ 8till5:s nyhetsbrev.