Skånska advokatbyråer slår ihop sina påsar

Vid årsskiftet går Advokatfirman Glimstedt i Lund samman med Trägårdh Advokatbyrå i Malmö.
Martin Gynnerstedt och Charlotte Andersson från Glimstedt i Lund, som tillsammans med Ola Sellert och Patrik Kalman från Trägårdh bildar ny ägargrupp. Martin Gynnerstedt och Charlotte Andersson från Glimstedt i Lund, som tillsammans med Ola Sellert och Patrik Kalman från Trägårdh bildar ny ägargrupp.

Två viktiga motiv anses ligga bakom samgåendet, som innebär att Trägårdh nu blir en tyngre affärsjuridisk aktör i Öresundsregionen med kontor i Malmö och Lund.
– Dels är det en viktig fas i det generationsskifte och föryngringsarbete vi jobbar mot. Både Trägårdh och Glimstedt i Lund har byggt på med yngre kompetens under senare år och tillsammans skapar vi nu en bra mix, säger advokat Ola Sellert, delägare i Trägårdh.
– Dels kompletterar vi varandras kompetens och har samma kvalitetstänk.

Medan Trägårdh haft mer fokus på Malmöregionen, har Glimstedt i Lund en stark ställning i Lund och Mellanskåne och dessutom en position på den danska sidan.

Sammanslagningen sker 1 januari 2017 under varumärket Trägårdh Advokatbyrå. Byrån får cirka 25 medarbetare, varav 20 är jurister. Ola Sellert och Patrik Kalman från Trägårdh Advokatbyrå bildar ny ägargrupp tillsammans med Charlotte Andersson och Martin Gynnerstedt från Glimstedt i Lund.

Håll koll på det skånska näringslivet – följ oss gärna på Facebook.