Definitiv punkt för köttföretag i konkurs

Det blir ingen fortsättning för Köttcentralen AB i Helsingborg. Företaget försattes i konkurs i slutet av förra året och det fanns intressenter som ville ta över, men det gick inte att ro uppgörelsen i hamn.
Det blir ingen fortsättning för konkursdrabbade Köttcentralen i Helsingborg. Foto: Sven-Erik Svensson Det blir ingen fortsättning för konkursdrabbade Köttcentralen i Helsingborg. Foto: Sven-Erik Svensson

Köttcentralen har arbetat med att bereda och förädla griskött för att sälja vidare till dagligvaruhandeln. De senaste åren har varit påfrestande för verksamheten, som först gick i konkurs i oktober 2014. Nya ägare tog sedan över under namnet Köttcentralen i Skåne AB.

Tanken var sälja förädlade köttprodukter i stora volymer samt produkter som skulle gå att saluföra med högre marginaler. Men omfattningen blev inte tillräcklig. I slutet av oktober förra året försattes det nya bolaget i konkurs. Sedan dess har konkursförvaltaren, advokat Johan Klåvus, försökt hitta köpare som var villiga att ta över verksamheten. Och det fanns de som ville.
– Vi var framme vid en uppgörelse, men intressenten kunde inte komma överens med fastighetsägaren. Köttcentralen ägde inte sina lokaler, säger Johan Klåvus.

Nu är det klart att det inte blir något övertagande. Utrustning och andra inventarier bjuds istället ut till försäljning via auktions- och värderingshuset Units. Det är visning på plats kommande måndag, 16 januari, klockan 13–15.

Hur mycket pengar hoppas ni få in?
– Det vill jag inte riktigt gå in på, det är bäst att auktionsfirman får hantera försäljningen. Men min uppfattning är att vi kommer att få in tillräckligt för att bank och Almi ska kunna få sina pengar, säger Johan Klåvus.

Håll koll på det skånska näringslivet – följ 8till5:s nyhetsbrev.