Jägersro Center får amerikansk ägare

Jägersro Center har sålts för fjärde gången på tre år. Ny ägare är det amerikanska konglomeratet CBRE Global Investors.
Coop Forum på Jägersro Center efter renoveringen 2004. Foto: Ola Nilsson Coop Forum på Jägersro Center efter renoveringen 2004. Foto: Ola Nilsson

Jägersro center byggdes 1962 och är för äldre Malmöbor mer känt som Wessels. När fastigheten byggdes var det Sveriges första stormarknad. På amerikanskt vis byggdes en stor parkeringsplats utanför huvudentrén för bilburna kunder.

Stormarknaden ägdes i många år av KF Fastigheter, som i november 2013 år sålde anläggningen vidare till amerikanska Starwoods. I somras sålde Starwoods fastigheten vidare ännu en gång – den här gången till Trophi Fastigheter AB, som ägs av Tredje AP-fonden.

I dessa fastighetsaffärer var köpcentret vid Jägersro en del av ett stort paket med flera handelsfastigheter. I det ursprungliga köpet ingick även köpcentra i Täby, Eskilstuna, Uppsala, Landskrona, Göteborg och Bromma.

Bromma Blocks i Stockholm knoppades dock av när Trophi Fastigheter AB blev ny huvudägare. Och nu knoppar Trophi även av Jägersro Center från sitt innehav av större butikscentra.

Enligt ett pressmeddelande från CBRE består den nu sålda fastigheten av en total uthyrningsbar yta i två separata byggnader på 29 400 kvadratmeter. Köpcentrumet innehåller 35 butiker och tre restauranger. Bland butikerna märks Coop Forum, H&M, Systembolaget och Stadium.

”Transaktionsbeloppet har inte offentliggjorts”, heter det i pressmeddelandet.

CBRE Global Investors äger sedan tidigare en rad stora köpcenter i Belgien, Tyskland, Polen, Italien och Spanien.

– Vi är mycket nöjda med köpet av Jägersro Center till vår portfölj med centrumfastigheter. Tillgången är väletablerad och har en stark kundbas och vi ser fram emot att utveckla det ytterligare, säger Andreas Norberg på CBRE:s Nordenkontor i Stockholm.

De nya ägarna har planer på att förädla Jägersro Center innan det eventuellt säljs vidare till nya ägare. KF Fastigheter totalrenoverade fastigheten 2004. Byggnaden fick en ny fasad för två år sedan.