Hon blir kommunikationsdirektör på Nestlé – och andra på nya jobb

Cathrine Suter Ossborn från Viken blir ny kommunikationsdirektör på Nestlé i Norden. ”Jag brinner för hållbarhetsfrågor”, säger hon.
Nestlé är världens största mat- och dryckföretag. 
Cathrine Suter Ossborn blir kommunikationsansvarig för den nordiska marknaden. Nestlé är världens största mat- och dryckföretag. Cathrine Suter Ossborn blir kommunikationsansvarig för den nordiska marknaden.

2016 firade Nestlé 150-årsjubileum. I Sverige har den internationella koncernen varumärken som Zoégas, Nespresso, Kit Kat, After Eight och Hälsans kök.

Företaget har omkring 300 000 medarbetare världen över. 1 800 arbetar i Norden, varav 500 i Sverige – det område Cathrine Suter Ossborn blir kommunikationsansvarig för.
– Ibland gör Nestlé så mycket och i så många länder att vi glömmer att berätta allt vi gör. En viktig del i mitt och mitt teams arbete blir att berätta om just detta, säger hon.

Cathrine Suter Ossborn bor i Viken med tre barn och en dvärgschnauzer. I sin nya roll på Nestlé kommer hon att dela sin tid mellan Helsingborgskontoret och kontoret utanför Köpenhamn.

Hon har arbetat på Nestlé sedan 2001 inom ett flertal olika sälj- och marknadspositioner. Själv lyfter hon att hennes styrka är passion och driv.
– Det ska bli oerhört spännande. Jag brinner för hållbarhetsfrågor och det är även något som Nestlé jobbar mycket fokuserat med, säger hon.

Andra på nya jobb:

  • Martin Andersson blir ny vd på byggföretaget Nimab och Hans Andersson ny kommersiell chef.
  • Biljana Savic Lundell tillträder som affärsutvecklare på Forza of Sweden med säte i Helsingborg.
  • Malmöbaserade Advenica rekryterar Lars Nagy som utvecklingschef.
  • Revisorerna Christofer Hultén och Olof Andersson ansluter till BDO:s Malmökontor.
  • Joel Callegari blir digital strateg på Gullers Grupp i Malmö.

Håll koll på det skånska näringslivet – följ oss gärna på Facebook.