Kommunicera med skånska beslutsfattare – annonsera på 8till5

På 8till5 når du beslutsfattare och nyckelpersoner i Skånes näringsliv. 8till5 skriver om affärerna, företagen och entreprenörerna som påverkar vardagen för näringslivet i regionen. 8till5 ges ut av HD-Sydsvenskan.

8till5 har ungefär 60 000 unika besökare per vecka.

Läsare med stort inflytande

På 8till5 kommunicerar du med en stark och viktig målgrupp. Vår stora läsarundersökning visar att 8till5-läsarna har stort inflytande på sina arbetsplatser.

En majoritet av våra läsare är chefer och har budgetansvar. De representerar hela bredden i Skånes näringsliv, med en tredjedel som kommer från den dynamiska småföretagar- och startupvärlden, och var femte läsare som jobbar på något av regionens riktigt stora företag.

Det är inte bara de med formella chefspositioner som är viktiga att nå när du vill marknadsföra dig mot företag. De medarbetare som har sakkunskap och som tar fram beslutsunderlag är kanske ännu viktigare att påverka. Tre fjärdedelar av 8till5:s läsare uppger att de påverkar inköpsbeslut på sina företag.

Våra läsare är intresserade av regionens tillväxtbranscher. IT- och telekom, e-handel, life science och media och kommunikation ligger våra läsare extra varmt om hjärtat.

Tre sätt att kommunicera på 8till5

Som annonsör har du framför allt tre vägar du kan kommunicera med 8till5:s läsare.

1. Annonsera på 8till5.se

På sajten 8till5.se har vi starka annonsytor med mycket höga synlighetsvärden. Din kampanj exponeras både i mobil, desktop och tablet.

8till5
Prisexempel för 100 000 visningar
Position 1: 23 000 kr (230 cpm)
Position 2: 18 000 kr (180 cpm)
Position 3: 13 000 kr (130 cpm)

Läs mer: Så ligger annonsytorna på 8till5.se

2. Annonsera i nyhetsbrevet

Nyhetsbrevet når ungefär 4000 mottagare. Vissa får brevet varje vardagsmorgon, andra har valt att få en sammanfattning en gång per vecka. Öppningsfrekvensen ligger runt 50 procent.

Position 1: 9 500 kr per vecka
Position 2: 4 500 kr per vecka

3. Nativeannonser på 8till5

Kommunicera med våra läsare i ett läsvänligt format som harmonierar med resten av sajten. Ditt innehåll ligger i det redaktionella flödet, med tydlig avsändare. Artikeln är delbar i sociala medier och går att hitta i sökmotorerna.


Pris: 35 000 för 1–5 publiceringar under en vecka. Kontaktkostnad ca 0,5 kr per läsare.

Kontakta oss

Vill du veta mer om att annonsera på 8till5, eller diskutera en helt skräddarsydd lösning för dig, tveka inte att kontakta oss. Skicka ett mejl till annonsera@8till5.se.