Här är finalisterna till årets mest företagsamma skåning

Tre män och två kvinnor i Skåne har chans att kamma hem utmärkelsen. Den 16 december avslöjas vinnaren i tävlingen som arrangeras av Svenskt Näringsliv.
Anna Werntoft, Karsten Deppert och Eva Dahlberg är tre av sammanlagt fem finalister i tävlingen Årets mest företagsamma människa i Skåne 2016. Anna Werntoft, Karsten Deppert och Eva Dahlberg är tre av sammanlagt fem finalister i tävlingen Årets mest företagsamma människa i Skåne 2016.

Det är femte året i rad som utmärkelsen delas ut av Svenskt näringsliv, med syftet att rikta ljuset mot människor som skapar möjligheter för fler än sig själva i Skåne.

Under hösten har allmänheten nominerat sina favoriter och det har kommit in över 250 förslag, vilket är en rekordnotering.

Därefter har en jury valt ut fem finalister. Fram till 30 november kan allmänheten fortsätta att rösta på den finalist som de tycker ska stå som vinnare. Röstningen görs på Svenskt Näringslivs regionala webbsida.
– Det är fantastiskt att ta del av alla nomineringar som kom in i år. Dels för att de som nominerat visar ett sådant engagemang, dels för att alla de företagsamma människor som blivit nominerade har en fantastisk bredd och är betydande för Skåne. Vår jury hade ett tufft jobb. Nu öppnar vi upp för allmänheten att avgöra, säger juryns ordförande Rolf Elmér på Svenskt Näringsliv.

Fakta: Finalisterna 2016

Håll koll på det skånska näringslivet – följ oss gärna på Facebook.