Europas största biotech-konferens kommer till Öresund

Medicon Valley jublar – om två år anordnas Europas största bioteknikkonferens i Öresundsregionen. 1 900 företag väntas delta.
Novo Nordisk är ett av de bolagen bakom arbetet att få Bio-Europe till Medicon Valley. Pressfoto. Novo Nordisk är ett av de bolagen bakom arbetet att få Bio-Europe till Medicon Valley. Pressfoto.

Bio-Europe hålls i Köpenhamn 2018, med delar av konferensen förlagda i Malmö och Lund.

3 600 deltagare från över 1 900 företag väntas delta under tre dagar.
– Detta är något vi har jobbat för i flera år så det är klart ett belönande och glädjande besked, säger Ulrika Ringdahl på Invest in Skåne.

Majoriteten av de som besöker konferensen är tunga beslutsfattare med ansvar för bland annat investeringar och samarbetsavtal i sina företag.
– Det gör konferensen till en marknadsplats och ett skyltfönster med möjlighet att skapa relationer, sluta avtal och attrahera internationell talang, säger Søren Bregenholt, vice vd på insulinjätten Novo Nordisk.

Medicon Valley omfattar omkring 40 000 anställda inom life science-industrin på båda sidor av sundet.

Fakta: Bio-Europe

  • Europas ledande bioteknikkonferens som samlar företagsledare, investerare och branschexperter.
  • Arrangör är EBD Group. Några partner bakom Bio Europe 2018: Copenhagen Capacity, Invest in Skåne, Event in Skåne, Wonderful Copenhagen, Medicon Valley Alliance, Malmö Stad, Malmö Convention Bureau och Medeon Science Park & Incubator.

Läs mer: En vecka i skånska näringslivet – gasellfest, tekniknördar och rosa programmering

Håll koll på det skånska näringslivet – följ oss gärna på Facebook.